تب یکی از پیامدهای بیماری است که با استفاده از تب سنج میتوان میزان دمای بدن را اندازهگیری کرد. تب سنجها انواع مختلفی دارند؛ برای این که بتوانید تب بدن را به درستی اندازهگیری کنید باید از بهترین تب سنج دیجیتالی یا لیزری استفاده کنید. علاوه بر نوع تب سنج، نحوه استفاده از آن اهمیت بالایی دارد. حال در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع تب سنج و نحوه استفاده از آن بپردازیم.
معرفی انواع تب سنج
پیش از هر چیزی باید بدانید با کیفیتترین و گرانترین تب سنجها را هم برای شما بدهند، اما با نحوه استفاده آن از آشنایی نداشته باشید به هیچ دردی نمیخورد. نکته بسیار مهم، به هیچ عنوان برای اندازهگیری دمای بدن از دماسنجهای ترمومتر گوشت یا آزمایشگاهی استفاده نکنید. نحوه استفاده صحیح از تب سنج در نتیجه دقیق و درست موثر است.
1- تب سنج جیوهای (غیر دیجیتال):
تب سنج جیوهای از یک استوانه شیشهای ذره بینی ساخته شده است. داخل آن یک لوله ظریف وجود دارد که به مخزن جیوه متصل شده است. جیوه این دماسنج با توجه به دمای محیط، تغییر حجم داده و از لوله نازک بالا میرود تا دمای دقیق محیط را نمایش دهد. تب سنج جیوهای قابلیت قرارگیری در زیر بغل، دهان، مقعد و انتهای لوله گوارش را دارد.
این تب سنج برای کودکان بالای ۳ سال و حتی کسانی که دچار مشکلات تنفسی هستند، استفاده میشود. برخی افراد استفاده از این تب سنج را به دلیل وجود جیوه مناسب نمیدانند. سوالی که برای کاربران در این خصوص پیش میآید این است که آیا جیوه تب سنج خطرناک است؟ جیوه موجود در دماسنج به حدی نیست که موجب مسمومیت فرد شود یا اثرات سمی به دنبال داشته باشد؛ بنابراین جهت اطمینان بیشتر والدین برای اندازهگیری تب کودک از تب سنج دیجیتالی استفاده کنند.
2- تب سنج نواری (غیر دیجیتال):
یکی از تب سنجهای پزشکی که کار با آن بسیار آسان است، تب سنج نواری نام دارد. این تب سنج دمای بدن را نشان میدهد، زمانی که آن را به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه روی پیشانی بیمار قرار میدهید شش خط ضخیم روی نوار ایجاد میشود که بسته به دمای بدن خطوط مشکی تب سنج تغییر رنگ میدهد. تب سنج نواری با توجه به قیمت مناسبی که دارد نتیجه را سریع و به درستی نشان میدهد و بهترین تب سنج برای نوزاد و اطفال به شمار میرود.
3- تب سنج گوش (دیجیتال):
یکی دیگر از تب سنجهای پزشکی، تب سنج گوش یا تمپانیک است. سری این تب سنج سنسور حرارتی الکترونیکی دارد که داخل گوش قرار گرفته و در کمترین زمان حرارت بدن را روی صفحه نمایش داده میشود. استفاده از تب سنج گوش برای شیرخواران زیر سه ماه به دلیل کوچک بودن مجرای گوش مناسب نبوده؛ چرا که نتیجه بدست آمده دقیق نخواهد بود. شاید برایتان سوال باشد، چطور تب سنج را بخوانیم؟ خواندن عدد روی تب سنجها بسیار آسان است و کار با آنها حدود ۱۰ ثانیه تا ۲ دقیقه زمان میبرد.
4- تب سنج مقعدی (دیجیتال):
برای سنجش تب دقیق نوزادان از تب سنج مقعدی یا رکتال استفاده میکنند. این تب سنجها از لحاظ شکل ظاهری دارای دستهای پهن و نوک انعطاف پذیر هستند. برای استفاده تنها ۵/۲ سانتی متر از قسمت انعطاف پذیر را وارد مقعد کنید، بیشتر از مقدار تعیین شده آسیب جدی به کودک وارد میکند. دمای بدن با استفاده از تب سنج مقعدی نیم درجه بیشتر از دمای زیر بغل و درون بدن است.
5- تب سنج لیزری (غیر تماسی):
این تب سنج با نام ترمومتر نیز شناخته میشود که نیازی به تماس مستقیم با بدن ندارد. حرکت مولکولها باعث ساطع شدن انرژی مادون قرمز شده و این انرژی توسط تب سنج به سیگنالهای الکترونیکی تبدیل میشود و در نهایت دمای بدن روی صفحه درج میشود. از مهمترین مزایای این تب سنج میتوان به تطبیق پذیری، عملکرد صحیح، دقت بالا، استفاده راحت و خواندن سریع دما اشاره کرد.
6- تب سنج پستانکی (دیجیتالی):
یکی دیگر از تب سنجهای پزشکی که همانند سایر تب سنجها با حسگر الکترونیک درجه دما را نشان میدهد و با باتری کار میکند، تب سنج پستانکی نام دارد. نحوه کار با این تب سنج بسیار آسان بوده به شرطی که کودک بدون تکان خوردن تب سنج را به مدت سه دقیقه در دهان نگه دارد. نکته، از تب سنج پستانکی برای نوزادان زیر سه ماه استفاده نکنید؛ چرا که برخی به دلیل گوش درد نمیتوانند پستانک را چند دقیقه در دهان نگه دارند.
معرفی بهترین و دقیق ترین تب سنجها
تب سنجها در برند و مدلهای مختلف تولید و از طریق فروشگاه مدیکال نبض به فروش میرسد. در این بخش به معرفی بهترین و دقیقترین تب سنجها میپردازیم.
1- تب سنج دیجیتال لیزری آیک Aique :
تب سنج آیک قابلیت اندازهگیری دمای پیشانی، جسم و مایع را داشته و دقت اندازهگیری آن 3/0 درجه سانتی گراد است. این تب سنج سنسوری دارد که به طور خودکار دستگاه را خاموش میکند. دقت بسیار بالا، برخورداری از تکنولوژی مادون قرمز، دارای صفحه نمایش ال سی دی رنگی، واکنش سریع به نرمال نبودن دمای بدن، کاربرد آسان و… از ویژگیهای تب سنج دیجیتالی لیزری آیک محسوب میشود.
2- تب سنج دیجیتال غیر تماسی لیزری CK-T1502 :
این تب سنج محصول کشور ایالات متحده است که به عنوان بهترین تب سنج شناخته میشود. همان طور که مشخص است، این تب سنج به صورت غیر تماسی دمای بدن، دمای اشیا و محیط را با دقت یک دهم اندازهگیری میکند. در این نوع تب سنج نیازی نیست عدد روی نمایشگر را بخوانید، دمای بدن به صورت صوتی بیان میشود.
3- ترمومتر لیزری زیکلاس مدل Zyklusmed :
با استفاده از ترمومتر مادون قرمز میتوان مقدار گرمای بدن را به طور دقیق اندازهگیری کرد. این دماسنجها چند کاره هستند، به گونهای که میتوان دمای بدن فرد را از فاصله چند متری اندازهگیری کرد. اصلی ترین کاربرد این دماسنج در اندازهگیری دمای نوشیدنیها، انواع خوراکیها در صنایع مختلف برای سنجیدن دمای لوازم مختلف از جمله سیم پیچها، دینام و… است. وزن پایین این دستگاه باعث شده حمل و نقل برای کاربران به راحتی انجام شود.
4- تب سنج بی ول B.WELL :
تب سنج بی ول مدل B.WELL یک دماسنج دقیق و با کیفیتی است که در فروشگاه مدیکال نبض موجود میباشد. وزن سبک این تب سنج موجب شده استفاده از آن و جابجایی برای کاربران به آسانی انجام شود. تب سنج بی ول محصول کشور سوئیس بوده و با توجه به دقت بالا، اعداد آن کاملا قابل اعتماد است.
5-تب سنج آکیومد مدل TK120 :
تب سنج آکیومد مدل TK120 با وزن سبک، نمایشگر کاملاً مناسب و میله پلاستیکی میتواند به اندازهگیری حرارت بدن بپردازد. در نوک تب سنج آکیومد یک حسگر دما قرار دارد که به اندازهگیری دقیق کمک میکند. این دستگاه میتواند دمای بدن را با درجه سانتیگراد و هم فارنهایت اندازه بگیرد. تب سنج آکیومد را میتوان از طریق مقعد، دهان و زیر بغل استفاده کرد.
در نهایت سوالی که ذهن خریداران را درگیر میکند، این است که کدام تب سنج بهتره؟ تب سنج آکیومد علاوه بر اندازهگیری دقیق حرارت بدن، قابل استفاده در دهان، زیر بغل و مقعد میباشد.
چگونه از تب سنج استفاده کنیم ؟
نحوه استفاده از تب سنج با توجه به انواع آن متفاوت است، اما کار با آنها دشوار نیست. از زمان تولد تا ۵ سالگی، برای اندازه گیری حرارت بدن ناحیه زیر بغل است. برای کودکان بیشتر از ۲ سال، اندازهگیری دما از طریق گوش انجام میشود.
اگر کودک میتواند به مدت چند دقیقه بدون حرکت یک جا بنشیند، میتوان از طریق دهان دما را اندازهگیری کرد. بعد از آشنایی با انواع تب سنج به نظر شما چه تب سنجی دقیق است؟ دقیقترین تب سنج برای اندازه گیری حرارت بدن، روش مقعدی یا رکتال است
نکات ایمنی استفاده از دماسنجها
پیش از هر چیزی باید این نکته را در نظر داشته باشید که دماسنج درستی را انتخاب کنید تا بر اساس نیاز شما باشد. نکتهی اول این است که باید حتما دستورالعمل نوشته شده بر روی جعبه محصول را بخوانید و سپس دماسنج را در محل مناسب قرار دهید.
نکتهی بعدی این است که حتما دستگاه را در محلی تمیز و عاری از آلودگی نگهداری کنید تا از انتقال آن به بدن جلوگیری نمایید و حتما پس از هر بار استفاده آن را ضدعفونی کنید.
اهمیت چک کردن دمای بدن نوزادان و کودکان
همه کودکان و نوزادان گاهی اوقات به دلیل درد گوش، روییدن دندان و… تب میکنند و میزان دمای بدن آنها به بیش از حد نرمال میرسد. بر خلاف تصورات برخی افراد، تب برای کودک یا نوزاد هیچ خطری ندارد، بلکه نشان میدهد سیستم ایمنی در حال مبارزه با عفونت و ویروسهای بیماریزا است.
حال چه زمانی بفهمیم کودک دچار تب شده است؟ اگر دمای بدن کودک یا نوزاد بالاتر از ۳۷ درجه سانتیگراد برود، به معنای این است که او تب دارد. تب سنج یک وسیله ضروری برای کسانی که کودک یا نوزاد دارند به شمار میرود. این افراد برای اطمینان از دمای نرمال بدن نوزاد، میتوانند این وسیله کاربردی را از طریق همین سایت خریداری کنند.
کلام آخر
در این توانستیم شما کاربران گرامی را با انواع تب سنج و بهترین نوع آنها آشنا کنیم. داشتن تب سنج در هر خانهای که کودک یا نوزاد دارد، ضروری است. اگر قصد خرید تب سنج را دارید، پیشنهاد میکنیم تب سنجی را انتخاب کنید که عملکرد صحیحی داشته باشد تا میزان دمای بدن را به طور دقیق نمایش دهد. البته قیمت تب سنج با توجه به مدل و کاربرد آن متفاوت است. شما میتوانید از طریق وب سایت فروشگاهی مدیکال نبض دلخواه خود را با قیمت مناسب و کیفیت عالی خریداری کنید.